Images tagged "fulop-csaba"

no images were found

0 thoughts on “Images tagged "fulop-csaba"

 1. Nékém nágyon teccik éz a kérésőű, oszt nágyon keené máór égy kérésőű á szeekélyek hélyétt a tebbieknyek is. Csinyáójjunk égyét á hájdóúknyak, égyét á szögegyieknyek, égyét a dunáóntúliáknyak, a pálóucoknyák ees a többiéknyék is!

  • Gondoltam, elküldöm közületek néhánynak, ezt már nem engedi közzé tenni a Nép Párt! Ez lett volna a válaszom, de úgy látszik kellemetlen. Ki javasolta, hogy "olvassa el ismét, értelmezze", ki állapította meg, hogy "szövegértési problémái vannak" … stb. Ez mi, hanem nagyképűség? Már bocsánat. Mutassa meg, hogy melyik mondatomban jelentettem ki, hogy az igazságot leírni nagyképűség! Azt állítja Nép Pártja, idézem: "Másrészt az igazságot írtuk le, az pedig nem nagyképűség! Csak olyanoknak mint ön." – ezt rám érti, ha elég jól "értelmezem" a szöveget, és előtte a "Kati!" megszólítást. :-)

 2. Sajnos , 30, talan 40 ev mulva , mar csak tortenelem lessz, akar hamarabb is!
  A jovo , szerintem az uj embere, aki barnab es igenytelen!
  Valtoztatni lehetne, csak ahoz mar komoly egyutmukodes kellenne , ugy egyhazak kozott , politikai szinten, alapitvanokon , maganvallakozokon keresztu, persze ezek kozpontjaban all az iskola, mind ezt a jovoert, tamogatni a gyerekek kozosseget es ugy tovabb eljutva a fiatalokig! Sok fiatal elvesztodik, utkozben , pontosan a kozossegek hianya miatt!
  Persze vannak adott kozossegek , ahonnan el lehetne indulni!
  Egy ilyen kozos erdek kialakitasaban, szivesen segedkeznek!
  Sajnos , politikai szinten ugy tunik nem igazan lenne erdekeltseg!

 3. Mikes Kelemen, Dózsa György, Kőrösi Csoma Sándor, Jókainé Laborfalvi Róza, Gróf Mikó Imre, Gábor Áron, Székely Mózes, Orbán Balázs, Jakabos Ödön, Benedek Elek, Márton Áron, Tamási Áron, -, -, Kányádi Sándor, -…….pedig illene tudni a többit is, DE sokan hiányoznak!

 4. deszkurkörec vótam, a muröturás borkányokat sorra parittyáztam, árdé-os, gogos-áros mind elfogyott, me' lövedéknek használtam a csapágygolyót, csuhajja.

  mindenki kívülről fújja nálunkfelé, igazi sláger lett.

 5. Az elmúlt héten voltam a Fővámtéri piacon mert székely napok voltak, és ki nem hagytam volna lám mit hoznak az atyafiak Buapestre. Már az első asztalnál lefagytam mert rávitt a bűnöm hogy átnézzem mitől székely az Ábel mustár. Gondoltam a csípősben hátha lesz egy kicsi jóféle torma, de nem volt, mert a csili paprikától csipett, a mézes mustárba csak méz aroma volt, s az meg egyenesen elszomorított hogy így általánosan volt megemlítve hogy tartalmaz még székely fűszereket, (condimente secuiesti). Javukra legyen írva a mustár színe, nem volt benne tartrazin, nem is sárgállott, de lehetett volna egy kis sáfrány…..
  A többi meg szintén zenész, nem sorolom fel mindahányat. Nagyon szép az hogy székely termék, ezért ne tessék lejáratni ezt a fogalmat, mert kár lenne. Erőt egészséget s kicsivel több odafigyelést.

 6. Hej Istenem! Bukovinába elyen nem vót, hogy egyik a zeggyik gépnél pittyegtet, s más a másik gépnél…Ott esténként a fonóba esszegyűltek, a zemberek, s Zsálc Jánosbám mondta a meséket hogy: "Hol vót s hol nem vót, hetedhét orszábon innet, s az évekhegyeken túl, ahol a tetüt s a bolhát rézpatkóba verik, hogyha a hátod gerincéjin mászik meg ne botorkádzék"…

 7. Szohozsejutok, csaknézm, nézm ,ügyes emberek vagytok, kár hogy emöntetök a nagy világba szerteszéjjl me itt nagy szükség lenne reátok de ejsze csak megtértek eccör, adéges üdvözöl nagy szerötöttl Józsibá!

 8. Nem, kozel se all a ket dolog egymashoz.A leromanozas egy nagyon bunko fogas, sertobb, megalazobb, mivel egy olyan neppel azonositanak, amihez genetikailag , tortenelmileg, SEMMILYEN FORMABAN semmi kozunk, amely nep Europa szemete.A szekely is magyar, tehat a magyar a magyart leromanozza?
  A tapos az meg egy gunynev, de azt lassuk be, valahol ki is erdemeltek.MIERT NEM 'nemetezik' le a Nemetorszagban elo magyart? vagy barmilyen mas , idegen orszagban elo magyart miert nem romanozzak le?

 9. Azt, hogy Budapesten a román követségtől néhány kilométerre volt még egy székelyzászló-erdő a tüntetésekkel egy időben, mégpedig az Újpest FC szurkolóinak köszönhetően: :-)

  Az Újpest tábor az FTC-stadionban.
  2013. március 10., a Székely szabadság napján, a világszerte egyszerre zajló tüntetésekkel egyidejűleg…
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=543569269007675&set=a.101226853241921.2881.100000638214129&type=1&theater

 10. Most jut eszembe székelyek.Egy fely saláta egy kigyó uborka 2-3 gerezd fokhagyma,egy 2-dc-liter tejfől.ősszekeverve.prábáljátok ki. Másik recept:2-3 féle sajt az eggyik füstölt, Tejfől esetleg 1 gerezezd fokhagyma:ősszekever. Lehet bele tárkony, bazsalikom levél is. Na aki kipróbálta mit mond. Nem székelyül irtam,de igy is érthető,a rovásirással most nem bajlódom.

 11. Miért kell a magyarországi magyarok minket ,,megértsenek,,??!! Na ahogy ök ,,tájszólásoznak,, azt nekünk székelyeknek is kucifántos kibogozni!!!! Tisztelettel,Testvéreinknek akik ezt olvassák!