A bálna meghálálta

A bálna hálája

Egy nőstény hosszúszárnyú bálna beleakadt a rákászhálókba. A több száz kilónyi háló húzta le a mélybe, és küzdenie kellett a fennmaradásért. Sok száz méter zsinór is rátekeredett a testére, uszonyára, még a szája köré is.
Ez az ő hálájának története.

Egy halász vette észre a bálnát a Faralon Szigetektől keletre, és segítséget hívott rádión. Néhány óra múlva megérkezett a mentőcsapat, és megállapították, hogy a bálna helyzete nagyon rossz. Az egyetlen mód, hogy megmentsék, ha alámerülnek, és késsel levagdossák róla ami már kibogozhatatlanul rágabalyodott – és ez egy nagyon veszélyes feladat.
Elég egyetlen csapás az uszonyával, hogy megölje a megmentésén fáradozót.

A búvárok órákon keresztül dolgoztak a mélyben, görbe késekkel vagdosva róla a hálót és zsinórokat, mire végül kiszabadult.

Amikor szabad lett, a búvárok elmondása szerint öröm-köröket rótt körülöttük. Majd ezután odaúszott minden egyes búvárhoz,…. egyenként,…. és finoman megbökdöste őket köszönetként.
Azt mondták, ez volt életük leghihetetlenebb, és leggyönyörűbb élménye.

A búvár, aki a bálna szájára tekeredett zsinórt metélte el, azt mondta, a bálna végig követte őt a szemével, amíg dolgozott, és, hogy ő többé már soha nem lesz ugyanaz az ember.